Resepi Oreo Chesee Kek Tanpa Bakar Mudah++

- Isnin, Mac 27, 2017
Resepi Kek Chesee - Apakah anda adalah wanita yang sibuk bekerja? tetapi tetapi sebagai wanita kita kekal harus memasak untuk keluarga tercinta, kan? jangan bersedih kerana hari ini adalah hari kemenangan anda sebab saya akan berkongsi resepi yang sangat simple iaitu resepi cheese kek tanpa bakar.

banyak resipi yang lazat dan sedap yang boleh anda dapati di majalah atau dapur blogger dan salah satunya sudah saya kongsikan, contohnya resepi kek batik dan resepi kek coklat moist kukus. tetapi masalah utama adalah untuk menyediakan kek tersebut memerlukan masa yang tidak sedikit.
Resepi Kek Chesee

Resepi Kek Chesee


andai ada resepi yang mudah tapi sedap pasti resepi tersebut cepat popular untuk wanita-wanita yang sibuk bekerja. walaupun saya bukan wanita yang sibuk bekerja tetapi kadang-kadang ketika masa malas memasak tiba saya pasti bimbang, jadi saya sangat faham dengan perasaan anda.

kembali ke resepi, resepi kek chesee sangat cepat untuk disediakan kerana hanya memerlukan masa 20 minit sahaja dan bahan-bahan yang digunakan juga mudah untuk didapati. biasanya saya menyediakan kek ini ketika berbuka puasa. sebab tubuh kita berpuasa selama satu hari penuh pasti kehilangan cecair dan gula. kek ini mengandungi gula yang cukup bagus untuk menukar gula yang hilang ketika berpuasa.

tetapi, jangan berlebih makan gula bila anda sedang mengurangkan berat badan, sebab berat badan anda akan cepat naik dan usaha anda untuk mengurangkan berat badan akan sia-sia. jom kita tengok resepi dan bahan-bahanya dibawah.

Bahan-Bahan
Bahan Chesee Kek


  • 1 paket biskut oreo
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 1 kotak whipping cream
  • 250 gram cream chesee
  • 1/4 cawan gula kastor
Cara Menyediakan Chesee Kek

1. mula hancurkan biskut oreo menjadi beberapa bahagian kemudian siapkan bekas atau mangkuk besar dan masukkan gula, esen vanilla, whipping cream dan cream chesee dan pukul hingga menjadi kembang lebih kurang selama 5 - 10 minit.

2. masukkan biskut oreo yang sudah dihancurkan tadi kedalam adunan dan gaul hingga rata. kemudian tuang adunan kedalam acuan yang sudah anda siapkan. agar lebih cantik boleh hiaskan dengan oreo dan buah wain atau strawberi diatas kek.

3. akhir sekali, masukkan kedalam peti sejuk selama lebih kurang 2 jam. kemudian angkat, potong dan boleh disajikan.


bila ada yang lebih mudah dan sedap kenapa mesti memilih yang sukar untuk disediakan, mungkin resepi kek chesee oreo tanpa bakar ini belum ramai popular di kalangan orang Malaysia. jadi bila anda boleh menyediakanya pasti anda akan berbangga hati.

resepi ini juga boleh untuk rujukkan untuk anda yang mahu belajar cara membuat kek, selepas berjaya membuat kek ini anda boleh cuba membuat kek yang lebih sukar. okay, selamat mencuba!

 

Start typing and press Enter to search